Tandartsverzekering DSW

Tandartsverzekering DSW

DSW is een van de verzekeraars in de rij van veel verschillende maatschappijen die een polis aanbieden voor de aanvullende verzekering voor tandzorg. Met de tandartsverzekering van DSW geldt dat je alleen een vergoeding krijgt voor diensten en behandelingen door een tandarts die niet gedekt worden middels de basis verzekering voor de zorg, die je verplicht moet hebben. Handig is het feit dat je met de tandartsverzekering van DSW eigenlijk alles online kunt regelen. Ook de declaraties voor behandelingen voor jouw gebit.

Dat werkt snel en prettig. Wil je eventueel gebruik maken van de aanvullende tandartsverzekering van DSW? Dan hoef je hiervoor geen aanspraak te maken op het eigen risico. Dit geldt overigens voor alle aanvullende verzekeringen voor tandzorg. Het eigen risico geldt alleen voor de vergoedingen vanuit de basis polis.

De mogelijke vergoedingen vanuit de tandartsverzekering van DSW

Tandvleesbehandelingen door een mondhygienist mogen volgens de tandartsverzekering van DSW uitgevoerd worden. Ook extracties en andere veel voorkomende behandelingen door de tandarts vallen onder de voorwaarden van de verzekering. Heb je meer vergoedingen nodig, bijvoorbeeld voor werken of hulpmiddelen die door een tandtechnicus moeten worden gedaan of verricht? Dan wordt het krijgen van een vergoeding hiervan vanuit de tandartsverzekering van DSW lastig of zelfs onmogelijk.

Wanneer er een prothese nodig is, die wordt aangebracht door een tandarts of een tandprotheticus, dan is er recht op een vergoeding. Waneer hier een tandtechnicus aan te pas moet komen, krijg je vanuit de tandartsverzekering van DSW geen vergoeding.

Vrije zorgkeuze met de tandartsverzekering van DSW

Met de tandartsverzekering van DSW bepaal je zelf naar welke zorgverlener je gaat. Wil je dus graag een bepaalde tandarts bezoeken die wellicht niet in de buurt zit? Ook da heb je recht op de vergoeding zoals die beschreven staat in de polis. Wat betreft de tandartsverzekering van DSW mag de tandarts de factuur zelfs direct doorzenden naar de verzekeraar. Zo hoef je niets voor te schieten.

Overleg voor het ondergaan van een behandeling of jouw tandarts daarmee akkoord wil gaan. Dat scheelt enorm. Vraag ook een prijsindicatie op van grotere behandelingen. Zo is het verplicht om bij verwachte kosten voor een behandeling boven de 1000 Euro eerst toestemming te vragen aan de verzekeraar met de tandartsverzekering van DSW.

Tot 500 Euro besparen op de tandartsverzekering van DSW?

Start nu met het vergelijken van de tandartsverzekering van DSW met andere verzekeringen voor tandzorg en orthodontie. Op TandZorgverzekering.nl vergelijk je op basis van onafhankelijke informatie en kun je desgewenst jouw gewenste verzekering eenvoudig afsluiten.